VII Fira solidària per Benín

 

Enguany la VII Fira Solidària per Benín ha recaptat 1300 euros que es destinaran, com cada any, a les Religioses Teatines que desenvolupen la seva tasca missionera a Àfrica. L’objectiu consisteix en cooperar i col·laborar amb la feina d’aquestes missioneres mitjançant la compra-venda d’articles donats per les famílies.

 

L'aportació d'aquest any ha estat possible gràcies a la participació i col·laboració dels alumnes, professors i altre personal en la fira organitzada pel Departament de Pastoral.


benin05     benin08

 

A la fira, que aquest any s'ha celebrat dia 17 de maig, els alumnes han pogut participar en activitats d'animació diverses, sortejos i comprar objectes de bijuteria, joguines, roba, berenar, begudes... en les diverses paradetes.

 

Els diners recaptats seran lliurats a la superiora de les Religioses Teatines de Son Ferriol per les responsables del Projecte de Pastoral del centre, na Catalina Font i na Pilar Ruano.

 

Amb actes com aquest, expressem la nostra solidaritat amb el tercer món i mostrem la implicació dels nostres alumnes.


Premis al Rendiment Acadèmic d'EP i ESO

 

El dimarts 16 de febrer vuit alumnes del col·legi Sant Antoni Abat varen recollir els premis extraordinaris al rendiment i a l’esforç personal en un acte organitzat per la Conselleria d'Educació al que assistí el conseller d'Educació i Universitat, Martí March, acompanyat del director general de Planificació, Ordenació i Centres, en Toni Morante.

 

Els alumnes guardonats, que continuen estudiant i mostrant les seves habilitats al nostre centre, foren:

             - Maria Magdalena Abril Duran (1r de BAT)

             - Victoria García Monerris (1r de BAT)

             - Ariadna Juan Moll (1r de BAT)

             - Francesc Mesquida Moll (1r de BAT)

             - Jaime Roig Matas (1r de BAT)

             - Aracelly Fernanda Solís Flores (3r d'ESO)

             - Marina Marí Vich (1r d'ESO)

             - Lara Ramón Piqueras (1r de Gestió Administrativa)

 

premis2      premis5

 

També hem d’afegir l’ex-alumne David Budau, que decidí no continuar els estudis al nostre centre, però que va ser premiat pel seu rendiment acadèmic mentre era amb nosaltres.

 

El premi al rendiment l’aconsegueixen els alumnes amb més d’un 9 de nota mitja a ESO.

El premi a l’esforç personal i constància és pels alumnes que han aconseguit titular malgrat les seves dificultats personals o socials.

 

Enhorabona a tot l’alumnat premiat i al seu equip docent!

 

Notícia apareguda a www.passaamallorca.com


Ens vestim de carnaval

 

Els alumnes i professors de Sant Antoni Abat i de Nostra Senyora de la Providència han omplert de color i diversió els carrers de Son Ferriol.

 

Una gran varietat de comparses i disfresses han format la comitiva del Carnaval escolar. El nombrós públic assistent es contagià de l'alegria que desprenien els alumnes i professors que, per unes hores, adoptaren una personalitat diferent.

 

Personatges destacats com Dulcinea, Sancho, Rocinante, Rucio o el mateix Don Quixot i objectes representatius com els molins, els tinters, les plomes per escriure i els llibres han estat els protagonistes dels cursos de Primària, on alumnes i professors han honorat al mestre de les lletres, el gran Cervantes.

 

rua01       rua03

 

A Secundària han deixat volar lliurement la imaginació, els professors s'han convertit en mestres de la màgia en disfressar-se de personatges de la saga de Harry Potter, mentre que els adolescents s'han transformat en ocurrents cubs de Rubik i figures de Tetris, divertides animadores, riders, jugadors de beisbol i de rugbi, algun grup d’ochenteros, simpàtics dormilegues amb els seus pijames, militars amb uniforme, artistes de circ, personatges de videojocs com en Mario i en Luigi...

 

Enguany s’ha organitzat un concurs per decidir quina era la millor comparsa i la millor coreografia, on els guanyadors foren respectivament Rubik i Tetris.

 

En definitiva la diversió, les rialles i el bon humor han desfilat un any més, en un "Dijous Llarder", preàmbul de la Quaresma que s’apropa.

 

      rua05

 


Diada de la Pau 2016

 

Enguany els alumnes del centre celebràrem la Diada de la Pau de forma separada per nivells. Així els de primària a les 13 hores baixàrem al pati on vàrem llegir un text elaborat entre tots i on cada classe hi va aportar una frase, acte seguit amollàrem una dotzena de coloms i cantàrem tots plegats la cançó “El mismo Sol” d’Álvaro Soler.

 

pau01     pau02

 

Per altra banda, els alumnes d’ESO i de la resta d’estudis post obligatoris realitzaren diverses activitats relacionades amb la figura de Mahatma Gandhi i altres líders pacifistes a nivell mundial dins les respectives aules, si bé es va situar un colom gegant a l’entrada del col·legi on els alumnes hi varen anar afegint plomes amb el seu nom.

 

Un acte modest organitzat amb la intenció de conscienciar tota la Comunitat Educativa del centre per tal d’assolir un món millor, més just i amb menys desigualtats.

 

pau03   

 

També cal agrair la col·laboració de l’IME, El Corte Inglés, Coca-Cola, Gráficas Mundo, Frau automóviles, Fruiteria S’Auba, Es Mercat de Sa Fruita, Associació Es Pla de Son Ferriol, APA i APIMA de Sant Antoni Abat.                                                            La cursa va transcórrer sense incidències ni accidents. La distància de la cursa variava segons la categoria (edat i sexe) dels participants (de 100 metres a 2000 metres) i hi havia fruita, dolç i beguda per a cada corredor. Finalment es va fer  el lliurament de trofeus.


Simulacre d'amenaça de bomba!

 

Cap a les 9’30 del matí d'avui dia 2 de febrer ha sonat l'alarma de l'escola, amb aquell so tant estrident que la caracteritza. Es tractava del simulacre d'evacuació del centre que realitzem anualment i que aquest any ha estat per amenaça de bomba. Hem pogut comprovar que els nostres alumnes són molt ràpids a l’hora de desallotjar el centre.

 

S’han evacuat totes les aules de l’edifici utilitzant les escales disponibles de forma ràpida i ordenada. La “bomba” estava ubicada a les aules de 6è de primària al tercer pis. Els alumnes han sortit per la porta del pati i per la porta principal per concentrar-se en files i per cursos a la plaça del Prevere Bartomeu Font. La policia local ha tallat el carrer Sant Joan de la Creu mentre es realitzava l’evacuació, per facilitar-ne la seva realització.

 

simulacre01   simulacre02

 

Un cop fet el recompte d’alumnes al punt d’encontre, l’equip coordinador del simulacre ens ha permès retornar a les aules i continuar amb la jornada lectiva.

 

Aquests simulacres es realitzen de forma periòdica per acostumar alumnes, professors i altre personal a seguir el procediment d’evacuació.

 

Gràcies a tots per la vostra col·laboració!!!


Fogueró de Sant Antoni

 

foguero1   foguero2   foguero3

 

Divendres 15 de gener, tot i el mal temps, celebràrem la diada del nostre patró. Durant el matí els alumnes de primària conegueren la vida de sant Antoni, participaren en tallers de caretes de dimonis i de gloses, corregueren davant els dimonis, anaren a cercar la bèstia de foc i cantaren gloses mentre menjaven el pa amb sobrassada que els mateixos havien preparat.

foguero6    foguero7

 

Al vespre la festa començà a les vuit de l’horabaixa amb l’encesa del fogueró. Una hora més tard, mentre el foc cremava a les torradores, un grapat de professors i pares que enguany han fet el curs de “consumidors reconeguts com a experts d’artificis pirotècnics” es preparaven a la biblioteca per sortir a ballar en companya del nostre drac sota el foc de les carretilles.


        foguero10   foguero9

 

Mitja hora després tot havia acabat i començava la segona part de la festa de forma molt més tranquil·la: torrar carn, llonganissa o botifarrons, amb un poquet de beure i compartir una bona estona vora el foc.

Visca Sant Antoni!

 


Nadales 2015

 

Dilluns 21 de desembre celebràrem el Nadal amb la cantada de nadales a càrrec dels alumnes de primària i secundària. Ja el dia 17 vàrem rebre la visita, en temps de menjador, del Pare Noel qui es va mostrar d'allò més afable amb tots els nins i nines.

 

Amb un temps més calurós que altra cosa, la festa consisté en les actuacions dels alumnes i la posterior xocolatada pro-viatge d'estudis de 6è d'EP i 4t d'ESO que es realitzà al pati del col·legi, un espai ampli i còmode per a nins, pares i professors.

 

Els alumnes realitzaren una admirable tasca oferint-nos un variat repertori de nadales en català, anglès i amb flauta que havien preparat i assatjat dies enrere. Tot un èxit!!!

 

Després del concert arribà el moment de gaudir d’una xocolata calenteta i d'un bocí de coca per recaptar doblers pels alumnes que aquest curs aniran de viatge de fi de curs. Com sempre, la xocolata i les coques que varen sobrar es portaren al menjador social dels Caputxins de Plaça Espanya.

 

Aprofitem aquestes ratlles per desitjar-vos unes bones festes de Nadal i un fantàstic Any Nou!

 

nadales02   vdeo_nadales   nadales01

Manifest contra la violència - 16/11/15

 

Si l'odi governa, jo mor. Si una bala assassina un innocent, jo mor. Si un terrorista menysprea la vida, jo mor. Mor amb en Nick Alexander, Quentin Boulanger, Mathieu Hoche, Djamila Houd… Mor amb qualsevol assassinat, de qualsevol color, de qualsevol confessió, de qualsevol ciutat, de qualsevol edat. Mor amb els seus amics i mor amb les seves famílies.

 

Cada vegada que s'utilitzen religions, ambicions econòmiques o creences per matar, jo mor.

 

Però cada vegada, com ara, que en el meu dolor dono un espai als assassinats, que en el meu cor dono un lloc als caiguts, i que en la meva ànima hi ha clams d'un “perquè”, d’un “ja n'hi ha prou”, d'un dolor profund, d’una llàgrima sincera, d'un “Déu meu ajuda'ns”. Cada vegada que en les meves oracions vos hi tinc presents, a vosaltres, els que heu marxat… Cada vegada que això passa, entre el dolor sorgeix LA VIDA.

 

I nosaltres, professors, alumnes, treballadors, familiars dels centres diocesans…; avui, ens alineem al costat del dolor, de la protesta, de la ràbia i de l'amor. Avui amb aquest acte LA VIDA torna a tenir un lloc per a vosaltres, els innocents morts. Assassinats a Paris, a Síria, a Kènia, o a qualsevol lloc del planeta. VIDA entre nosaltres, vida devora Déu.

 

manifest01  manifest03   manifest02

Vídeo (obrir amb Chrome)