Un dia per Raixa i sa Comuna de Bunyola


Dia 18 de febrer els alumnes i professors de 5è de primària ens endinsàrem en l’illa de Mallorca de principis del segle passat. Per això anàrem a visitar una de les grans possessions que hi tenim. Visitàrem Raixa, situada a la Serra de Tramuntana.

 

Allà ens separàrem en dos grups, de manera que mentre uns gaudien dels meravellosos jardins, els altres visitaven l’interior de la casa. Després a la inversa.

 

raixa03  raixa02  raixa01 

 

Ens explicaren i contaren coses molt interessants: com feien la farina a partir del blat en un molí d’aigua, com els safareigs a partir de l’aigua que arribava de Pastoritx, al terme municipal de Valldemossa, regaven tota la finca.

També ens mostraren la casa de les pepes, on hi jugaven les nines, les escalinates custodiades amb lleons i presidides, a la part alta, pel déu Apol·lo, acompanyat de quatre musses. Els dos llorers que ho ha al costat recorden la història mitològica de n’Apol·lo i na Dafne.

La impressionant clastra amb la cisterna al centre i el lledoner que protegeix la casa dels llamps i tempestes.

 

En acabar la visita a Raixa  partírem cap a la Comuna de Bunyola, on veiérem el forn de calç i la casa del carboner. Dinàrem tranquil·lets i després de quatre jocs tornàrem cap a Son Ferriol.

Ens ho passàrem molt bé i aprenguérem moltíssimes coses!!!

Trets identificatius

Els Col·legis Diocesans, seguint una rica tradició, responen al compromís de l’Església en l’educació dels més joves, que sap que “l’esdevenidor de la humanitat es troba a les mans dels qui són capaços de transmetre, a les generacions futures, raons per viure i esperar”

[seguiu llegint]

Contacte

Sant Joan de la Creu, 58
07198 Son Ferriol - Palma de Mallorca
Tel: (+34) 971 426 001
             (+34) 627 780 600
      Fax: 971 429 082
info@csantantoniabat.com

Please publish modules in offcanvas position.